Ståltro på Oslo Børs

- Vi er positive til det norske aksjemarkedet i september, sier DnB Nor.

Personlig økonomi

September har historisk sett ikke vært en god måned for aksjer, men DnB Nor Kapitalforvaltning stoler på den høye oljeprisen og beholder en sterk tro på Oslo Børs. September har historisk sett ikke vært en god måned for aksjer, men DnB Nor Kapitalforvaltning stoler på den høye oljeprisen og beholder en sterk tro på Oslo Børs. - Stemningen på Oslo Børs er god, og stor sannsynlighet for at oljeprisene vil holde seg høye, og eventuelt stige ytterligere, gjør at vi er positive til det norske aksjemarkedet i september. Til tross for at den norske økonomien går så det griner, tror vi ikke Norges Bank vil sette opp rentene med mer enn maksimalt 0,50 prosentpoeng frem til sommeren neste år på grunn av den sterke kronekursen, heter det i den seneste markedsrapporten.Internasjonalt peker forvalteren på at en fortsatt høy olje- og bensinpris som følge av Katrina på kort sikt kan gi et press på selskapenes evne til å tjene penger.- En høy bensinpris kan slå negativt ut på kjøpekraften i USA og gi lavere vekst både i USA, men også i øvrige deler av verden. Når amerikanerne har økt forbruket sitt med én dollar de siste årene, har nesten 50 cent tilfalt utenlandske produsenter.- USA produserer selv også en betydelig mengde mer stabile konsumentvarer som Coca Cola, og det er mer trolig at amerikanerne dropper å kjøpe ny flatskjerm-TV enn at de slutter å drikke Cola. En nedgang i amerikansk konsum kan derfor bli verre for aksjemarkedet i land som eksporterer mye til USA, enn i USA. Særlig dersom en dollarsvekkelse gjør det lettere for amerikanske bedrifter å konkurrere ute, fortsetter DnB Nor.

Nyheter
Børs