Brennhete Geilo-tomter

Hyttetomter går som hakka møkk på Geilo. Kjøperne frykter høyere skatt.

Publisert 9. nov. 2005 kl. 13.16
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 06.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
Geilo opplever et rush etter hytteeiendommer, skriver DN. Og det er særlig tomter som går - 20 av 60 fritidseiendommer solgt i de siste tre månedene har vært rene tomter. Geilo opplever et rush etter hytteeiendommer, skriver DN. Og det er særlig tomter som går - 20 av 60 fritidseiendommer solgt i de siste tre månedene har vært rene tomter. - Dette skyldes flere forhold, men en viktig årsak er øyensynlig en forventning om at tomtene vil bli dyrere over nyttår på grunn av økt beskatning av tomtesalg, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Terra Eiendomsmegling.Fra 1. januar må tomteselgere betale 48 prosent skatt av salgsinntektene, mot 28 prosent i dag.Haatuft forventer stabilt høy etterspørsel etter tomter også over nyttår, og regner med at skatteøkningen ikke vil føre til at færre tomter legges ut for salg. Han tror ifølge avisen at selgerne vil reagere med å jekke opp prisene.- De fleste tomtene vi har solgt i høst, har ligget i prisleiet 2-3 millioner kroner, sier han.Mangelen på dyrere tomter i andre høyprofilerte hytteområder forklarer også Geilo-rushet, skriver DN.