Forvirringen rundt HD-TV.

Den alle første norske sendingen av HD vil trolig komme mellom 2008 og 2010. Det antyder både NRK og TV2.

Den alle første norske sendingen av HD vil trolig komme mellom 2008 og 2010. Det antyder både NRK og TV2 overfor NTB. Sannsynligvis blir dette en av de store sportsbegivenhetene, som sommer-OL i Beijing eller VM i fotball 2010 i Sør-Afrika.Sommerens fotball-VM i Tyskland vil bli produsert i HD, men TV2 kommer ikke til å sende i denne kvaliteten, heller ikke via parabolselskapet Canal Digital, slik de vurderer det i dag.Det digitale bakkenettet, som etter planen skal være ferdig utbygd i 2009, vil også være klargjort for slike HD-sendinger.- Men det er ingen grunn til bekymring for å få svart skjerm om du har TV som er bilderørskjerm-TV. Selv en gammel svart/hvit-TV kan ta imot sendingene. Alle får en boks som gjør sendingen om til en standard som kan mottas av den type TV du har, sier informasjonsansvarlig Rolf Brandrud i Norges televisjon. (©NTB)