Gjør TV-kuppet nå

Bekymringen for at nye digitale sendinger skal gi svarte skjermer for oss med gammel TV, er betydelig overdrevet.

Før snøen smelter i vårsolen er den siste tjukke TV på vei ut av butikken. Mens alle vil ha flatskjerm, gjør de lureste et kupp og kjøper bilderørskjerm-TV i superkvalitet for småpenger.Største fordel med flat TV i overskuelig framtid, er at du sparer plass i stuen. Kvaliteten på selve skjermbildet er det kvaliteten på TV-en som avgjør, uansett om du velger tjukk eller flat.- Folk vil ha flat-TV og dermed forsvinner bilderørskjerm-TV ut av butikkene. Dette har gått fortere enn vi trodde. Det vil alltid være noe igjen her og der, men i løpet av første kvartal vil flat-TV være helt dominerende, sier informasjonsansvarlig Erik Andersen i Elektronikkbransjen.- Kunden som har plass til en bilderør-TV vil få veldig mye TV til en veldig lav pris, sier kommunikasjonskonsulent Christian Brekke hos Elkjøp.For øyeblikket kjenner få av oss noen som har flat-TV hjemme. Dette vil veldig snart snu. Dette er forklaringen: Det er til sammen 4,6 millioner TV-er i norske hus og hjem, hoteller og arbeidsplasser. 250.000 av disse er i dag flate. Men årlig selges det i overkant av 400.000 TV-er i landet. Hovedandelen av disse vil fra nå av være flate. En av disse flate skjermene havner i ditt hus eller hos noen du kjenner i løpet av 2006.Fagbladet Elektronikkbransjen har også spådd flat-TV til å bli blant de mest populære familiegavene denne julen. (©NTB)