- Helt vilt

Eiendomsmeglere i Hordaland tar seg mye bedre betalt enn i byer som Oslo og Stavanger. (Oppdatert)

Mens eiendomsmeglerhonorarene på landsbasis faller, stiger de i Hordaland. Bergens Tidende slår fast at Hordaland er det desidert dyreste fylket å selge boligen sin i av de store fylkene. Mens eiendomsmeglerhonorarene på landsbasis faller, stiger de i Hordaland. Bergens Tidende slår fast at Hordaland er det desidert dyreste fylket å selge boligen sin i av de store fylkene. - Helt vilt, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund.- Dersom dette stemmer, vil det komme en strøm av meglere over fjellet til Bergen, sier han.For en leilighet til 1,5 millioner kroner fikk en megler i Hordaland 35.000 kroner i honorar i første halvår i år, mot 32.500 kroner i fjor.I Oslo og Rogaland var prisen henholdsvis 24.100 og 26.300 kroner, noe som er mindre enn i fjor.- Vår teori er at honorarene er lavere i området med mange foretak. For eksempel er det veldig mange meglerforetak i Oslo, mens det er færre i Bergen, sier seksjonsleder Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet til BT.Oppdatert: Trondheim er nødvendigvis heller ingen billig by å selge boliger i. En leser skriver i en e-post til HegnarOnline at han fikk et "kjempetilbud" fra en megler i Trondheim: 60.000 kroner for å selge en ganske ny leilighet på 60 kvadratmeter i sentrum. - Slå den, skriver han!