Hva går julelønnen til?

82 milliarder kroner får vi å rutte med denne julen. Ikke alt bør gå til julegaver.

Ferske beregninger fra Lindorff Decision viser at tidenes julelønning, hele 82 milliarder kroner, er på vei ut til det norske folk. Det betyr 21.000 kroner i snitt per hode.- Folk flest både kan og bør unne seg litt ekstra nå som det er jul, men dette er også en ypperlig anledning til å betale kortsiktig gjeld og dermed gi seg selv en god start på det nye året, sier adm. dir. Tore Andresen i Lindorff Decision ifølge Pressekontoret.Han viser til at mange gjorde nettopp det i fjor.- Innbetalingene av inkassosaker hos Lindorff økte med hele åtte prosent i perioden 23. november 22. desember 2004, sammenlignet med året før. Dette er en positiv utvikling jeg håper vil forsterke seg i år. Hvis folk i tillegg bruker kredittkortene sine bevisst, ser utsiktene til norsk privatøkonomi svært lyse ut for det nye året, sier Andresen videre.Han benytter samtidig anledningen til å rette en liten advarsel til handelsstanden.- Julen er en periode med svært mye penger i omløp. Selv om tilsynelatende pengesterke kunder er en gyllen mulighet for økt salg, er det viktig at også bedriftene er klar over at dette er en tid med mye misbruk. For noen feires jula på kreditt, og dette er det ikke mulig å registrere før et stykke ut i det nye året, avslutter Lindorff-sjefen.