Idar Vollviks to dyre løfter

Idar Vollvik har kommet med to løfter det kan bli tøft å holde. Billig å holde blir de heller ikke. Men et ord er vel et ord for Idar Vollvik også?

Publisert 10. nov. 2005 kl. 11.59
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 06.33
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 572 ord
Idar Vollvik flyr høyt og lavt og tar alle telefoner han rekker, hele tiden. Når ikke komikeren Thomas Giertsen hjelper til litt - på sin utmerkede trønderdialekt.I TV-programmet "På innsiden", tirsdag på TV2, gikk det imidlertid både over stokk og vann for Idar Vollvik, for ikke å si litt fort etter veien også. Slik kjøring blir man milliardær på i løpet av tre år selv i lille Norge.Kjøreturen fra VIP-parkeringsplassen på Flesland til Bergen sentrum lot i hver fall til å være i tøffeste laget, selv for komikeren Giertsen og kameramannen. Med en hånd på rattet og en på den åpne Nokia-telefonen, veivende rundt i kupeen på hans blodtrimmede BMW M5, så en skulle tro handsfree gjaldt rattet og ikke mobiltelefonen, vekslet han filer fortere enn mange av seerne klarte å følge med på.En tur ned utfor-løypa på Kvitfjell på langrennski er den nærmeste sammenligningen vi kan komme på i farten, med den forskjellen at Vollvik lot til å ha full kontroll. Og, mens Vollvik flere ganger i beste fall bare var på grensen til det han har lov til å gjøre bak rattet, er det andre heller ikke tilrådelig, men dog helt lovlig.
At Mobilkongens favorittrestauranten er Burger King, tror vi også seerne fikk med seg. Hvordan intervjuet med Adressavisen gikk vites ikke, for når vi søker på Idar Vollvik finner vi ikke noe intervju av ham der, bare en bråte andre artikler. Helt gratis. For Vollvik hater betalt profilering. Å prostituere seg for en hver med spalteplass koster ham nemlig ikke en kalori.Men TV-programmet kan komme til å koste Vollvik noen titalls millioner kroner. At det kan ventes en bot også, som følge av fildelingen på innfartsveien til Bergen, og for feilparkeringen i Bergen sentrum, er vel heller ikke helt umulig, men det blir i tilfellet bare lommerusk i forhold til løftene han ellers kom med.Men får han bot lover han kanskje også bedring?Idar Vollvik lovet i hvert fall Thomas Giertsen en million kroner hvis han stod parat til å underholde ham en gang når det passet Vollvik, og Giertsen i tillegg satte opp en bronsestatue i hagen sin som illustrerer at han blir tatt bakfra av Idar Vollvik. Det tok han til og med Giertsen i hånda på.En meget blond popsangerinne in spe fikk forøvrig nesten 750.000 kroner på strak arm, men Vollvik ble berget av Thomas Giertsen som mente han i hvert fall burde høre på CDen først.Men Vollvik lovet mer enn det. Til neste år skal han delta i vannsportens formel 1 - Offshore VM. Gjennom Lamborghini-brølet på havna i Trondheim neste brølte han ut at neste år skulle han delta. Han proklamerte også høyt og tydelig at han skal kjøpe eller bygge båt, for dette var tøfft.Det kan fort koste ham 20 - 40 millioner kroner, hvis han da ikke feiger ut og nøyer seg med å kjøpe seg inn som pilot i et løp. Men det blir uansett forsåvidt bare lommerusk mot de 1,1 -1,2 milliardene han selv mener han er god for.Fra havnebassenget i Trondheim gikk turen videre til Star City i Russland i oktober, der han skulle fly Mig 25 samt være vektløs i et annet fly. Alt som et ledd i forberedelsen på romdebuten i 2008 - som astronaut.Og vi som trodde mannen var ordentlig syk, og hadde fått beskjed om å ta det med ro. Bare en PR-jippo det også?Så du TV2-programmet med Idar Vollvik?