Kortbruker har ventet 3 uker på penger

Forsvinner det penger fra Visa-kontoen din må du regne med å vente lenge før du får igjen pengene. Vår leser har nå ventet tre uker og må regne med å vente et par uker til!

- Ville bare bekrefte historien "Kundeforhold betyr ingenting om du blir svindlet", skriver en leser, som venter på å få tilbake penger som er forsvunnet fra kontoen hans i DnB Nor.Han kan fortelle at han nå har ventet siden 27. oktober med å få tilbake penger som er blitt trekt fra hans konto i DnB Nor. Han er ikke akkurat blitt svindlet, men som programkunde i banken lurer på om det er slik det skal være.- Jeg burde nok vært fornuftig å plassere sparepengene i en annen bank, sier han til HegnarOnline.- Jeg har vel ikke akkurat blitt svindlet, med historien er tilsvarende. Banken bruker uforholdsmessig lang tid på å rydde opp i klagesaker, fortsetter han.På ferie i EgyptHan forteller at han var på ferie i Egypt, og betalte for sin og sin samboersdykketurer med Visa-kortet. Det var problemer med betalingsterminalen, så etter å ha dratt kortet to ganger "uten at transaksjonen hadde gått igjennom", ble han bedt om å gå til nærmeste minibank og ta ut kontanter.Han forteller at han ikke har undertegnet eller akseptert noe rundt Visa-transaksjonene.Samme dag som han kom hjem så han at Visa-transaksjonene var registrert og belastet kontoen. Med to belastninger og et kontaktuttak hadda han dermed betalt samme dykketur tre ganger.Han ringte banken og ble beroliget med at "pengene kun var reservert". Men noen dager senere ble transaksjonene fullt ut belastet kontoen.Vår leser tok kontakt med dykkesenteret og fikk bekreftet at de hadde sendtnødvendig informasjon til Visa vedrørende kansellering av nevnte transaksjoner. Han sier at han ikke mistenker dykkesenteret i Egypt, som har dyktig skandinavisk personale. Tre uker uten pengeneFørste gang han var i kontakt med banken var 27. oktober. Fremdeles har han ikke fått pengene tilbake på kontoen, som på grunn av dette også er overtrukket. Litt spøkefullt sier han at med det regner med at det påløper renter og kanskje et aldri så lite gebyr også.Det han reagerer på er at dette skal ta så lang tid når de involverte partene (brukerstedet og kortbruker) raskt har supplert med dokumentasjon.Må vente to uker til?- Jeg snakket akkurat med min saksbehandler i banken. Hun svarte at det fort kunne ta noen uker til før saken var ferdigbehandlet, sukker han.HegnarOnline kan her fortelle at det fort kan gå lengre enn det også. En bekjent av av oss opplevde det samme for en tid tilbake. Pengene kom til slutt - men det tok 3 måneder! Er det rett og rimelig at det er slik bankene skal behandle sine kunder? Si din mening her. Tips oss gjerne om tilsvarende historier.