Kristin på pubrunde

Kristin Halvorsens rådgiver må betale mer skatt. Nå tar hun henne med på pubrunde.

Finansdepartementets beregninger viser at en statsråd får en skattelette på rundt 14.000 kroner som følge av de rød-grønnes budsjettforslag.Samtidig får politiske rådgivere, som ifølge Statsministerens kontor tjener 445.000 kroner, en økt skatt på 200 kroner.VG har spurt finansminister Kristin Halvorsen om hun vil gi en 200-lapp til sin rådgiver Siri Hall Arnøy slik at hun skal komme ut i null.- Nei da! Jeg spanderer gjerne en øl eller to på Siri, men ikke fordi hun betaler skatt. Hun er en ung dame som tjener godt. Heldigvis skal jeg betale 50.000 kroner i partiskatt i året, det slipper i hvert fall Siri, sier Halvorsen.SVs statsråder og statssekretærer betaler ifølge avisen en egen skatt til partiet, såkalt partiskatt, tilsvarende ca. ti prosent av nettolønnen.