Slik kuttes aksjeskatten

Olav Thon gjorde det i går. Også du har sjansen, men du må handle før nyttår.

I går kunne du lese om Olav Thons skatteplanlegging . Med dette utnyttet han en unntaksregel i skatteloven som gjør at personlige aksjonærer kan overføre sine aksjer til investeringsselskaper, og på den måten bli likestilt med de som alt har slike selskaper.Regelen, den såkalte overgangsregel E i skattelovens paragraf 2-38, gjelder ut året.Personlige aksjonærer får som kjent neste år en utbytteskatt på 28 prosent. Aksjeselskaper som mottar utbytter gjør dette skattefritt (fritaksmodellen).- Gjør vi ikke denne tilpasningen, får man en dobbeltbeskatning av penger som skal inn i en annen del av Thons virksomhet. Det unngår vi nå, sier konserndirektør Dag Tangevald-Jensen i Olav Thon Gruppen til DN.Hadde Olav Thon Eiendomsselskap betalt ut samme utbytte neste år som i år (60 kroner aksjen), ville Thon ifølge avisen ha fått en skatteregning på over 115 millioner kroner hvis han eide sine aksjer personlig.Les mer om aksjeskatten og andre skattesaker her.