Ti aksjefond som taper

Morningstar trekker frem ti tapere blant norske aksjefond. Og åtte vinnere.

Fondsanalytikerne i Morningstar slapp i dag sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av oktober.Flere endringer er gjort den siste måneden. 11 fond er oppgradert, ti nedgradert.Oppgradert:Pareto Aksje Norge (fra 4-er til 5-er)Danske Fund Norge Aksjer Inst I (fra 3-er til 4-er)DnB Nor Norge Selektiv (III) (fra 3-er til 4-er) Pareto Aktiv (fra 3-er til 4-er) Fondsfinans Aktiv (fra 2-er til 3-er) Pluss OBX Indeks (fra 2-er til 3-er)Nordea Aksjepensjon (fra 2-er til 3-er)Terra Spar (fra 2-er til 3-er)Pluss Markedsverdi (fra 1-er til 2-er)NB Aksjefond (fra 1-er til 2-er)RF Aksjefond (fra 1-er til 2-er)Nedgradert: Handelsbanken Norge (fra 2-er til 1-er)RF Plussfond (fra 2-er til 1-er)Abn Amro Aktiv (fra 3-er til 2-er) Delphi Vekst (fra 3-er til 2-er)Nordea Kapital II (fra 3-er til 2-er)Orkla Investment Fund (fra 3-er til 2-er)Abn Amro Kapital (fra 4-er til 3-er) DnB Nor Norge Selektiv (I) (fra 4-er til 3-er)Storebrand Norge I (fra 4-er til 3-er)Delphi Norge (fra 5-er til 4-er)