Tvilsomme boligannonser

"En kvinnelig skeiv megler kan gi deg en stiv pris på boligen".

På et foredrag i regi av Eiendomsmeglerforetakenes Forening dro førsteamanuensis Håvard Hansen ved Handelshøyskolen BI i Stavanger ifølge forbruker.no frem flere eksempler på markedsføring han mener bidrar til å skade eiendomsmeglerbransjens rykte. På et foredrag i regi av Eiendomsmeglerforetakenes Forening dro førsteamanuensis Håvard Hansen ved Handelshøyskolen BI i Stavanger ifølge forbruker.no frem flere eksempler på markedsføring han mener bidrar til å skade eiendomsmeglerbransjens rykte. Blant eksemplene Hansen viste til var blant annet annonsene der "en kvinnelig skeiv megler kan gi deg en stiv pris på din bolig", og en Aktiv-megler i Sandnes frister evt. kjøper med en gratis sydentur verdt 10.000 kroner.- Det høres ut til å være et eksempel på ulovlig tilgift. Jeg har ikke behandlet saken, og kan dermed ikke konkludere endelig, men det skal nok holde hardt å argumentere med at det finnes noen naturlig sammenheng her, sier Magne Eek hos Forbrukerombudet.Megleren som tilbød sydenturen jobber ifølge nettavisen nå ikke lenger hos Aktiv Sandnes, men ifølge daglig leder Knut Frafjord har det ingen sammenheng med annonsen. Denne ble for øvrig raskt trukket tilbake, og boligen - uten sydentur - er ikke solgt.