Ulovlig inkasso fra NextGenTel

Forbrukerombudet reagerer sterkt på inkassobruken i NextGenTel og andre teleselskaper.

Både NextGenTel og flere andre teleselskaper fortsetter å sende inkasso også etter at kravene er bestridt av kundene. Jurist Silje Kalvik i Forbrukerombudet sier til Aftenposten at dette er ulovlig. Både NextGenTel og flere andre teleselskaper fortsetter å sende inkasso også etter at kravene er bestridt av kundene. Jurist Silje Kalvik i Forbrukerombudet sier til Aftenposten at dette er ulovlig. - Ja, det strider mot god inkassoskikk etter inkassoloven å drive inn et krav som er bestridt, sier Kalvik.- Kan man unnlate å betale hele beløpet dersom man har bestridt kravet?- Du bør ha is i maven og vente med å betale dersom du føler at du har ditt på det tørre. Betal det som du mener er riktig at du skal betale. Dette gjelder i situasjoner der du har reelle innsigelser, avslutter Kalvik.