Vannvittig strømpris?

- Vi kan risikere vanvittig høy strømpris i vinter, sier Thomas Angell.

Publisert 14. nov. 2005 kl. 15.44
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 06.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 101 ord
her hjemme er ikke lenger ensbetydende med lave strømpriser.- Nøkkelen er CO2-kvoter og det ekspertene kaller substitusjonspris, den prisen en må ha i markedet for CO2-kvoter i Europa før kull erstattes av gass, sier porteføljeforvalter Thomas Angell i meglerselskapet Bergen Energi til DN.Avisen viser til at kullkraft koster ca. 23 euro per MWh strøm, i tillegg kommer CO2-kvoter til 22 euro per MWh.- Det lønner seg ikke å produsere kraft på priser under 40 euro, da selger man heller CO2-kvotene. Det er denne substitusjonsprisen som avgjør kraftprisen i Europa. Vi kan risikere vanvittig høy pris i vinter, fortsetter forvalteren.