Vinner VM i hytter

Norge er en klar verdensmester i hytteliv. Men hvorfor er det slik?

En rapport fra Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) konkluderer ifølge hyttemarkedet.no med at Norge er verdensmestre i hytteliv. Sett i forhold til folketallet har ingen så mange hytter som oss. En rapport fra Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) konkluderer ifølge hyttemarkedet.no med at Norge er verdensmestre i hytteliv. Sett i forhold til folketallet har ingen så mange hytter som oss. Ifølge rapporten er det nesten 400.000 hytter i Norge, og tallet øker. Bare i Oppland og Hedmark finnes det over 20.000 planlagte hyttetomter.Nettstedet har spurt en av forfatterne, Bjørn Kaltenborn, om hvorfor vi nordmenn er så glade i hytta.- Hytta representerer for mange fortsatt et kulturelt ideal. Hytta er for mange en meget viktig base for friluftsliv og naturopplevelse og spiller dessuten en betydelig rolle i forhold til stedstilknytning. For mange er hytta et rolig og stabilt sted i en krevende tilværelse. Hytta passer inn i vår livsførsel og er et knutepunkt til land og natur, sier han.