Tidligere denne uken ble det kjent at hver tredje nordmann kjøper svart. VG har fulgt opp med å spørre 50 samfunnstopper om de eller andre i deres nære familie noen gang har betalt for svart utført arbeid. Tidligere denne uken ble det kjent at hver tredje nordmann kjøper svart. VG har fulgt opp med å spørre 50 samfunnstopper om de eller andre i deres nære familie noen gang har betalt for svart utført arbeid. Flere statsråder, deriblant statsminister Jens Stoltenberg, innrømmer for eksempel å ha brukt svart dagmamma. Utenriksminister Jonas Gahr Støre vedgår svart betaling for noen vedsekker og hjelp til båtopplag.Ellers vil flertallet ikke svare på avisens spørsmål. Med noen unntak.- Ingen har levd 65 år på jorden uten noen gang å ha betalt for svart arbeid. De som hevder det, lyver sikkert om andre ting også, sier TV2-sjef Kåre Valebrokk.Chess-sjef Idar Vollvik innrømmer overfor VG også å ha betalt svart, "for noen år siden".- Noen studenter fikk betalt et mindre beløp for hagearbeid. I dag passer jeg meg så godt som mulig for ikke å gjøre det, og jeg har aldri gjort det i firmasammenheng, sier han.