Mange er både dobbelt- og trippelforsikret når de er ute og reiser. Ordinær helårsforsikring i et forsikringsselskap, et kredittkort med reiseforsikring, det europeisk helsetrygdekortet (tidligere såkalt blankett E111) og kanskje til og med et medlemskap i Norsk Luftambulanse.Det store spørsmålet ifølge VG er om du trenger et helsetrygdekort om du har vanlig forsikring. Svaret er ja - om du kun har forsikringen som ligger i kredittkortet (for eksempel Eurocard Gold).Men kan du få dobbel utbetaling om du er dobbelt forsikret. Ja, skriver avisen, og trekker frem følgende eksempel:Blir du 100 prosent invalid etter en ulykke på reisen, får du 200.000 kroner fra Europeiske. Om reisen er betalt med Eurocard Gold, får du også ytterligere 600.000 kroner. Om du dør får også dine etterlatte utbetalt fra begge. Reisegods kan også dekkes av begge to, gitt at du mister for mer enn beløpsgrensen, skriver VG.