Overvurderte fjellhytter?

- Prisutviklingen på fjellhytter er unaturlig sterk, sier DnB Nors Rune Garborg. Flere meglere er enig.

Personlig økonomi

Rune Garborg i DnB Nor Eiendom mener prisutviklingen på fjellhytter er unaturlig sterk, og avlyser prisfesten, skriver DN. Rune Garborg i DnB Nor Eiendom mener prisutviklingen på fjellhytter er unaturlig sterk, og avlyser prisfesten, skriver DN. - Tilbudet av hytter for salg i fjellheimen er svært høyt. I tillegg bygges svært mye nytt. Dermed burde etterspørselen dekkes opp uten at prisene behøvde å stige så mye.- Hytter langs kysten, både de med strandlinje og de som ligger i området like innenfor, er derimot mangelvare. Etterspørselen er høyere enn for fjellhytter og antallet hytter til salgs er betydelig lavere. I tillegg er mulighetene for å bygge nytt i strandsonen langt mer begrenset enn i fjellet. Alt dette skulle tilsi langt høyere prisvekst langs kysten enn i fjellet, sier han til avisen.Dermed deler Garborg synet til Tore Solberg hos Georg Solberg i Sandefjord. Claus Eftevaag i ABCenter i Kristiansand er ifølge DN også enig.- De som kjøper fritidsbolig langs kysten, betaler mer for beliggenheten. De gode beliggenhetene er langt mer sjeldne enn på fjellet, sier han.

Nyheter
Næringseiendom