Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la i dag frem tall som Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la i dag frem tall som fra oktober til november. Sesongjustert økte prisene 0,8 prosent. fra oktober til november. Sesongjustert økte prisene 0,8 prosent. Altså er den underliggende pristrenden er positiv. Differansen mellom faktisk og sesongjustert forteller at prisene i november normalt utvikler seg noe svakere enn i snittmåneden.Snittboligen koster nå 19.800 kroner per kvadratmeter, går det frem av en pressemelding.Prisvinnerne i november ble eneboliger, som løftet seg 1,1 prosent fra oktober. Leiligheter steg 0,1 prosent, mens delte boliger falt 1,4 prosent. Siden samme måned i fjor er leiligheter opp 9,7 prosent, eneboliger 7,7 prosent og delte boliger 7,4 prosent.Gjennomsnittlig omsetningshastighet i november var 25 dager, tre dager færre enn i samme måned for ett år siden. Stavanger er det raskeste markedet, med en omsetningstid på i snitt 15 dager. Tregest går det i Østfold - 43 dager.Det er ifølge NEF og EFF store geografiske forskjeller i størrelsen på prisstigningen. Fra 2003 til (hittil i) 2005 er Tromsø vinneren blant byene - opp 37 prosent. Bergen og Hamar følger deretter med hhv. 35 og 30 prosent stigning.I andre enden finner vi Larvik, som har en prisstigning på ni prosent i samme periode.