KjøpLogg inn

600 nye studentboliger

Studentene kan glede seg. Øystein Djupedal med penger til 600 nye studentboliger.

Publisert 14. feb. 2006 kl. 13.39
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord

Kunnskapsdepartementet melder at det gis tilsagn til bygging av 606 nye studentboliger i 2006, 256 flere enn det ble bevilget midler til i budsjettforslaget fra regjeringen. Kunnskapsdepartementet melder at det gis tilsagn til bygging av 606 nye studentboliger i 2006, 256 flere enn det ble bevilget midler til i budsjettforslaget fra regjeringen. 60 prosent av tildelingene er fordelt til studiesteder utenfor Oslo, Trondheim og Bergen, mens også Studentsamskipnadene i Buskerud, Ås, Stavanger, Stord/Haugesund, Oppland, Romsdal og Nordmøre også kan glede seg over flere studentboliger.Studentenes Landsforbund (StL) gleder seg stort. - Det er svært positivt at regjeringen tar boligproblematikken blant studentene på alvor, og bidrar til å sikre lik rett til utdanning også i distriktene, sier StL-leder Øyvind Bakke i en pressemelding.Et mer enn halvert tilskudd fra staten de siste årene har gjort at Stortinget nå er langt bak målet uttalt i 2001 om å bygge 1.000 nye studentboliger i året. Da ville det vært 4.000 flere boliger i år. - I regjeringserklæringen sier de rød-grønne at de vil øke tilgangen til studentboliger. Vi ser nå at de er på rett vei, men vi kommer fortsatt til å kreve at de innfrir løftene sine om tilstrekkelig med tilgjengelige studentboliger, sier Bakke videre.Dekningsgraden til samskipnadene er ca. 15 prosent i snitt på landsbasis.