Boligkjøpere i avgiftssmell

Flere hundre tusen nordmenn har betalt dokumentavgift for tomter de aldri har kjøpt.

Personlig økonomi

Staten kan siden 1975 ha innkassert milliardbeløp i dokumentavgift den aldri skulle hatt. Ifølge DN har flere hundre tusen nordmenn siden da betalt avgift for tomter de kun har overtatt festekontrakt på.- Forskriften er klar, den: Det skal kun betales dokumentavgift for fast eiendom som skifter eier, sier rådgiver Wenche Bergman Østli ved Statens kartverks tinglysningsavdeling.Torunn Bøhle ved Sør-Gudbrandsdal tingrett sier til avisen den forholder seg til avgiftsgrunnlaget oppgitt fra eiendomsmeglerne.- Jeg må innrømme dette er en ny problemstilling for meg. Å sørge for korrekt tinglysing er en av eiendomsmeglernes lovpålagte oppgaver, sier NEF-direktør Finn Tveter.Mange meglere DN har snakket med er ukjent med at tomteverdien skal trekkes fra.

Nyheter
Næringsliv