Spår fall på Oslo Børs

- På vei ned blir det ille å sitte i norske aksjer, sier forvalter Thomas Raaschou.

Publisert 9. feb. 2006 kl. 13.36
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
Hedgefondet til Orkla Finans, irskregistrerte Nordic Alpha plc, har ifølge DN redusert eksponeringen mot norske aksjer i løpet av den siste måneden.Bekymringen er at internasjonale storinvestorer selger seg ned når oljeprisen snur ned. Utlendingene eide ved siste månedsskifte hele 58 prosent av verdiene på Oslo Børs (eksklusive staten).- Fondet har ikke posisjonert seg for massivt kursfall, sier adm. dir. Audun Bø i Orkla Finans.Dette kan ifølge avisen tolkes som at fondet ikke nødvendigvis har solgt alle norske aksjer og "gått short".Nordic Alpha-forvalter Thomas Raaschou tror ikke på en oljepris over 62 dollar ut året.- På vei ned blir det ille å sitte i norske aksjer, sier han til DN.Brent-olje for levering i mars er for øvrig i dag opp 0,7 prosent til 61,45 dollar fatet i London.