Stopper Hemsedal-hytter?

Kommunalt vedtak betyr at nesten 1.000 senger i Skarsnuten i Hemsedal kan gå fløyten.

Personlig økonomi

Et nytt hytteprosjekt i Skarsnuten i Hemsedal står i fare for å bli skrinlagt etter at kommunens planutvalg ikke vil la utbygger selge hyttetomtene, skriver Finansavisen. Et nytt hytteprosjekt i Skarsnuten i Hemsedal står i fare for å bli skrinlagt etter at kommunens planutvalg ikke vil la utbygger selge hyttetomtene, skriver Finansavisen. I alt vil lokale grunneiere realisere 50 hyttetomter og 95 leiligheter, og de har gått med på at 70 prosent av sengene i leilighetene selges med utleieklausul. Nesten 1.000 nye senger er tegnet inn i prosjektet.Planutvalget har ifølge avisen bestemt at også halvparten av tomtene skal omfattes av utleie, ved kommunens anvendelse av jordloven. De 25 hyttetomtene får da ikke skilles ut fra gårdsbruket, og dermed må grunneier selv bygge hyttene og leie dem ut.- For å makte å løfte en så stor investering, må det være fritt å selge tomtene. Vi har allerede planlagt å investere 125 millioner i leiligheter, og da blir det for tungt å ta 75 millioner i utleiehytter i tillegg, sier utbygger Bjørgulv Haukelidsæter til avisen på vegne av grunneierne.Utbygger har lagt til grunn byggekostnader per hytte på ca. tre millioner, og en snittpris rundt 1,5 millioner for tomtene.Leder for planutvalget Håvard Venås avviser overfor Finansavisen at vedtaket er for strengt. Byggesaken skal etter fire ukers høring gjennom ny behandling i kommunen.

Nyheter
Næringsliv