Dette tror Delphi på nå

Begge Delphis norske aksjefond tapte penger på Oslo Børs i februar. Forvalter Stig Tønder til HegnarOnline om hva som skar seg, og hva han tror på fremover.

Personlig økonomi

Hovedindeksen på Oslo Børs steg over tre prosent i februar, men det var ikke alle som fikk med seg oppgangen.Delphis to norske aksjefond, Delphi Vekst og Delphi Norge, tapte begge penger for sine andelseiere. Avkastningen ble negativ - med hhv. 1,9 og 0,5 prosent for de to.Var det noe spesielt dere bommet på?- I februar var det særlig de store selskapene bak Hydro og Statoil, som for eksempel DnB Nor og Storebrand, som steg godt. Denne oppgangen fikk vi ikke med oss, sier forvalter Stig Tønder i Delphi Vekst til HegnarOnline.Tønder viser til at vi her snakker om et vekstfond, og at utslag som dette er noe man må regne med fra tid til annen.Oljeservice og fisk Sektormessig sikter forvalteren seg fremover inn på oljeservice og fisk. Og utvalgte selskaper fra IT-sektoren.- Aktiviteten blant utstyrsleverandørene til oljesektoren er stor og etterspørselen høy. På den annen side mener vi at risikoen i olje og rigg begynner å bli høy, så der har vi vektet oss litt ned, fortsetter Tønder overfor HegnarOnline.Mer om hvilke enkeltaksjer Tønder og Delphi har tro på finner du mer om her .Flere aksjetips på HegnarOnline finner du her.

Nyheter
Næringsliv