Stive priser ødelegger for Fjordbyen i Oslo?

- Man kan ikke basere seg på å bygge og selge dyre kvadratmeter. Hvor forbanna grådige skal utbyggere være? spør Erik Løfsnes i Entra Eiendom.

Personlig økonomi

8-9.000 boliger skal bygges i Fjordbyen rundt indre havnebasseng i Oslo. Disse skal selges i et nyboligmarked der etterspørselen fra før er svak. Nå frykter Oslo havnevesen og Entra Eiendom at jaget etter profitt kan ødelegge prosjektet, skriver DN.Aktørene følger nøye med utviklingen i København, der salget av leiligheter i havneprosjektet Sluseholmen bråstoppet etter at prisene ble skrudd opp. - Hvor forbanna grådige skal utbyggere være? spør Erik Løfsnes i Entra Eiendom.Han viser overfor avisen til at av 44.000 nye innbyggere i Oslo i fjor, hadde 40.000 fremmedkulturell bakgrunn.- I tillegg er det ikke mange som har råd til meterpriser på det nivå der nybygde sjønære boliger normalt har ligget. Skal utviklingen av havneområdene gi et byområde som er godt å leve i, kan man ikke basere seg på å bygge og selge dyre kvadratmeter, sier han til DN.

Nyheter
Næringsliv