- Bensinprisen kan komme til å nå 15 kroner, sier BI-professor Øystein Noreng til Dagsavisen.Skyhøy oljepris gjør at bensinprisen om kort tid kan bli 15 kroner literen, men det gjør også at Norge kan tjene 50 milliarder kroner mer enn beregnet i år.Mandag og tirsdag lå oljeprisen på godt over 70 dollar fatet. Det tilsvarer mer enn 450 norske kroner per fat og er 100 kroner mer enn regjeringen har lagt til grunn i årets statsbudsjett. Staten kan håve inn om lag 50 milliarder kroner mer enn beregnet hvis prisen holder seg ut året.- Det er én person Norge kan takke for dette: George W. Bush, sier professor Noreng, som har olje og energi som spesialområde.Det er først og fremst uroen rundt Irans atomprogram og frykten for amerikanske reaksjoner som skremmer oljemarkedet og har jaget prisen på nordsjøoljen til rekordhøyder. Blir det krig, kuttes oljeeksporten fra Iran, og prisen kan bli 120 dollar per oljefat, mener Noreng. Bensinprisen i Norge kan da nå 15 kroner, anslår han.Holder oljeprisen seg på 450 kroner ett år framover i tid, får Norge 70 milliarder kroner i ekstrainntekt. (©NTB)