Får du restskatt?

Regner du med baksmell når selvangivelsen kommer? Slik får du restskatten til å svi minst mulig.

Personlig økonomi

I dag starter utsendelsen av selvangivelsen for inntektsåret 2005. Skatteetaten opplyser om at papirene skal være i postkassen din senest 8. april, altså lørdag.Tilleggsforskudd Er du blant dem som regner med å gå på en smell, lønner det seg å betale tilleggsforskudd i april. Da slipper du rentetillegget, som også i år er på 2,8 prosent.Tilleggsforskudd betalt etter 30. april, hensyntas ikke ved endelig skatteavregning - derfor blir for sent betalt tilleggsforskudd sendt tilbake.Rentetillegget på tilleggsforskuddet (betalt i perioden 1. januar-30. april) er 0,3 prosent. For skattytere med skatteoppgjør i oktober er satsen 0,9 prosent. Til å betale bruker du innbetalingsblanketten tilsendt sammen med selvangivelsen.FristeneFrist for innbetaling av restskatt er 21.august.Restskatt over 1.000 kroner deles inn i to like store deler, hvor den andre terminen forfaller fem uker etter første forfall, altså i slutten av september.Restskatt under 100 kroner blir ikke krevd inn.Betalt for mye?Har du betalt for mye skatt, er rentegodtgjørelsen 2,5 prosent av det som er for mye innbetalt.For næringsdrivende og andre som har skatteoppgjør i oktober er det et rentetillegg på restskatten på 3,1 prosent. Ved for mye innbetalt skatt gjelder samme sats på det du har betalt for mye.Til slutt er det verdt å merke seg at du må betale restskatten til rett tid selv om du har klaget på ligningen.

Nyheter
Personlig økonomi