Fukt på badet kostet ektepar en halv million

- Så lenge man hevder at våtromsnormen ble fulgt og en godkjent entreprenør har utført arbeidet, så får man ikke dekket slike skader, sier Ole Krogstrand.

Personlig økonomi

Eierskifteforsikringen dekker ikke angrep av sopp og råte som skyldes feil bruk av materialer, viser en høyesterettsdom ifølge forbruker.no.Saken gjelder et par som kjøpte en enebolig i Mjøndalen i 1999. To år senere ble det oppdaget fukt som følge av en sprukket flis i dusjnisjen. Dette selv om paret i forbindelse med kjøpet fikk skriftlig dokumentasjon på at badet var bygget i tråd med forskriftene.Da kjøperne ikke ble enige med selgeren og eierforsikringsselskapet Gerling Norge, bygget de et nytt bad til 230.000 kroner, og gikk deretter til sak.Kjøperne tapte i både i tingretten og lagmannsretten, og i fjor høst også i høyesterett. I alt pådro de seg ifølge nettstedet over 300.000 kroner i saksomkostninger.- Dommen viser at så lenge man hevder at våtromsnormen ble fulgt og en godkjent entreprenør har utført arbeidet, så får man ikke dekket slike skader. For oss er det helt ubegripelig. Man kan egentlig stille seg spørsmål om hva forsikringen da er verdt, sier prosjektleder Ole Krogstrand ved Bygg Uten Grenser til forbruker.no.Hans tips til kjøpere er å sjekke om badet er bygget i fuktbestandige materialer.

Nyheter
Næringsliv