Terskelen for å komme inn i boligmarkedet blir stadig høyere. Noen velger ifølge Forbruker.no å kjøpe leilighet sammen med en venn.- Etterspørselen etter mindre eiendommer er veldig stor, og det medfører at prisen på mindre leiligheter er blitt veldig høy. Derfor er det mange unge som velger å slå seg sammen. Da får de råd til noe litt større enn det de ville fått ved å kjøpe selv, sier megler Thomas Amundsen ved Aktiv Eiendomsmegling Majorstuen.- Det er bedre enn å kjøpe en knøttliten leilighet med lavt innskudd og skyhøy fellesgjeld, legger han til.Men Dag Jørgen Hveem, professor i privatøkonomi på BI, mener ifølge nettstedet dette ikke er noen god idé.- Det er mange skjær i sjøen, sier han.Hveem peker blant annet på at man bør inngå en sameieavtale som blant annet spesifiserer hvor lenge dere skal eie leiligheten og hvilke vilkår som skal gjelde når den ene skal kjøpe ut den andre.