Viktig om selvangivelsen

Har du levert selvangivelsen, men har glemt et fradrag? Det kan være for sent. Eller kanskje ikke.

Personlig økonomi

1,8 av 3,2 millioner lønnstagere leverte selvangivelsen sin elektronisk i fjor, det vil si per internnett, telefon eller sms. Og enda flere blir det nok i år. 1,8 av 3,2 millioner lønnstagere leverte selvangivelsen sin elektronisk i fjor, det vil si per internnett, telefon eller sms. Og enda flere blir det nok i år. InternettI år kan du gjøre nesten alt av endringer på selvangivelsen over internett. Alle vedlegg (RF-skjema) er innebygd, og dukker opp automatisk når du fyller ut den aktuelle posten. Du har også lett tilgang til rettledningen og informasjon om postene, og kan også endre kontonummer eller utbetalingsmåte for tilgodebeløp.Du får også tilgang til selvangivelsen du leverte i fjor, om du også den gang leverte på nett.Bekreftelse på at du har levert får du ved en kvittering (med ref.nr.) på skjermen. Kvitteringen kan skrives ut, eller du sende en kopi til din egen e-post.Telefon/SMSDe som bare skal føre opp fradrag reiseutgifter mellom hjem og arbeid og/eller endre det forhåndsutfylte beløpet for reiseutgifter i selvangivelsen kan levere per telefon på 815 22 012. Du kan også endre kontonummer for tilgodebeløp.Endringer på telefon må gjøres innen 24 timer. Det er ikke for sent etter den tid, men da må det skje på internett eller papir.Du som ikke har noe å endre i det hele tatt kan levere på SMS 2080.Papir gjelderEt viktig poeng til slutt: Du kan endre og levere på nett flere ganger frem til innleveringsfristen 30. april. Men leverer du i tillegg på papir innen 30. april blir den gjeldende, uansett hva du ellers har gjort.

Nyheter
Teknologi