Vil fjerne boplikten i Kragerø

- Vi synes det er feil at politikerne skal bestemme hvem du får selge boligen din til, sier Høyres Kari Fosso.

Publisert 21. juli 2006 kl. 11.14
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Høyre-politikerne i Kragerø vil gjøre som Tvedestrand, og begrense boplikten til bare i det mest tettbygde området, skriver Finansavisen. Høyre-politikerne i Kragerø vil gjøre som Tvedestrand, og begrense boplikten til bare i det mest tettbygde området, skriver Finansavisen. Frp-ordfører Per Hotvedt Nilsen i Tjøme har overfor avisen tidligere tatt til orde for at boplikten fjernes helt der.- Vi synes det er feil at politikerne skal bestemme hvem du får selge boligen din til. Boplikten i Kragerø kan begrenses til gamle sentrum i Kragerø. Bomønsteret har endret seg. Folk er mer mobile enn før, og sesongen for bruk av hyttene er blitt lengre, sier Høyres gruppeleder Kari Fosso.Men det røde regimet i kommunen frykter avfolking hvis boplikten fjernes.- Boplikten er alt begrenset nok, fordi den forsvinner automatisk når eiendommen går i arv, sier varaordfører Arnfinn Jensen fra SV til Finansavisen.