Professor Thore Johnsen ved Handelshøyskolen i Bergen rakket tidligere i uken ned på Acta-fond, men sa ingenting om at han var betalt av konkurrenten. Ifølge NA24 fikk Johnsen 60-70.00 kroner for å være faglig ansvarlig for en bok fra Orkla Finans. Det dreier seg om "Alternative Investeringer". Professor Thore Johnsen ved Handelshøyskolen i Bergen rakket tidligere i uken ned på Acta-fond, men sa ingenting om at han var betalt av konkurrenten. Ifølge NA24 fikk Johnsen 60-70.00 kroner for å være faglig ansvarlig for en bok fra Orkla Finans. Det dreier seg om "Alternative Investeringer". Johnsen opplyser at han ikke har noe forhold til Orkla Finans. Han skal kun ha forholdt seg til forlaget Gyldendal Akademisk.Seniorrådgiver Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kise mener situasjonen er uheldig for professoren.