Når utbygger Bergen Banking Eiendom skal selge de resterende 20 prosent av leilighetsprosjektet Mailatunet i Vestlia på Geilo i høst, kan prisene klatre over 40.000 kroner kvadratmeteren. Når utbygger Bergen Banking Eiendom skal selge de resterende 20 prosent av leilighetsprosjektet Mailatunet i Vestlia på Geilo i høst, kan prisene klatre over 40.000 kroner kvadratmeteren. Det skjer ikke fordi hytteprisene stiger, men fordi kostnadene i fjellet øker, skriver Finansavisen. Underleverandørene tar mer for tømmer, byggevarer og luksusartikler.- Grunnen er at marginene våre minker, og nå anstrenger vi oss for å holde prisnivået fast, sier partner Gerry Johannessen i Bergen Banking.- Byggekostnadene våre har økt 15-20 prosent det siste året, legger han til.Han hevder hardnakket overfor avisen at økte kostnader er forklaringen på at hytteprisene øker sterkt i år.