Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securitiesat han tror vi nærmer oss slutten på den villeste oppgangen i boligmarkedet. I Dagbladet i dag gjentar han budskapet.- Vi er inne i boligmarkedets nachspiel, og Norges Bank bør forte seg med å sette inn billigspriten - slik at dagen derpå ikke blir vond og vanskelig for festdeltagerne, sier han.Kjell Senneset i Prognosesenteret er ifølge avisen helt uenig med Andreassen. Han peker på fire faktorer som påvirker boligprisveksten, og bare en av dem - renten - er på vei i feil retning. Senneset øvrige tre faktorer er befolkningsvekst, ledighet og boligbygging.- Så lenge det bygges 10.000 boliger for lite hvert år vil prisene bare gå opp. Da må rentenivået bli rundt 7-8 prosent for å stoppe prisveksten på boliger i de store byene. Det er ingen fare å kjøpe nå, sier han til Dagbladet