Grimstad kommune truet nylig med søksmål hvis ikke allmennheten fikk tilgang til stranda på landstedet hans. Nå gir milliardæren Einar Rasmussen opp, skriver VG. Grimstad kommune truet nylig med søksmål hvis ikke allmennheten fikk tilgang til stranda på landstedet hans. Nå gir milliardæren Einar Rasmussen opp, skriver VG. - Rasmussen mener fortsatt at allmennheten ikke har adgang, men ønsker om mulig å unngå en årelang og belastende rettssak, sier familiens advokat Ivar Sveen.Rasmussens forslag går ifølge avisen ut på at anleggsgartnere fyller ut og stensetter strandkanten forbi solplassen. Folket og Rasmussen skal skilles av et taurekkverk.Grimstad kommune og Sveen skal drøfte fredsplanen i slutten av denne uken.- Vi får til en løsning som begge parter kan leve med. Rasmussen skal ha sin eiendomsrett, og vi skal ivareta allemannsretten. Diplomatisk sagt en seier for alle, sier ordfører Svein Harberg til VG.