Rådgiver Kjell Skjærvø i Fellesforbundet. Overfor VG hevder han at den svarte økonomien kom for alvor med Gardermoen-utbyggingen i 1993. Praksisen med å "splitte momsen" ble da vanlig.- Den som kjøper en fiktiv faktura, får en regning på en million kroner pluss moms. For dette betaler kjøper 100.000. Momsen som står på fakturaen er fradragsberettiget. Dermed får den som kjøper fakturaen tilbake 250.000 kroner av skattemyndighetene. Dette er en helt vanlig måte å gjøre det på, forklarer han.Skjærvø påpeker overfor avisen at det i større prosjekter godt kan hende byggherre og hovedentreprenør driver hvitt, men at det nedover i systemet er mye "grums".- Vi har en hel rekke tiltak for å sikre seriøsitet, men det kan ikke være meningen at næringen skal rydde opp helt alene. Myndighetene må også ta tak i dette, sier direktør Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening til VG.