Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF)
som viste hele 4,6 prosent oppgang i boligprisene fra juli til august.Sesongjustert økte prisene 1,7 prosent. Snittboligen koster nå 23.000 kroner per kvadratmeter.Prisvinnerne i august ble delte boliger, etter et løft på 6,4 prosent fra juli. Eneboliger steg 4,8 prosent, leiligheter 4,3 prosent. Siden samme måned i fjor har eneboliger, delte boliger og leiligheter steget hhv. 14,2, 14,1 og 19,6 prosent. Siden bunnivået i 1992 er prisøkningen for de tre kategoriene hhv. 229, 269 og 354 prosent.Den gjennomsnittlige formidlingstiden for en bolig var 25 dager, fire dager mindre enn i juli og syv dager mindre enn i august i fjor.Bergen var det raskeste markedet, med gjennomsnittlig omsetningstid 14 dager. Tregest gikk det i Tromsø - 51 dager.Det ble registrert omsatt 5.025 boliger i august. Eller det vil si: I august, minus de 2-3 siste dagene (statistikken produseres før månedslutt). Erfaring viser ifølge NEF at det reviderte tallet blir ca. 20 prosent høyere, slik at antallet omsatte boliger i måneden var rundt 6.000.