London- en billig shoppingmetropol

En fersk pristest viser at London har fått et ufortjent dårlig rykte når det kommer til dyre merkevarer.

Personlig økonomi

Lenge har vi blitt pepret med negativ omtale av vår nærmeste handlemetropol London. Men etter Aftenpostens pristest får vi et helt annet bilde.En handlekurv med 20 merkevarer koster vel 27.000 kroner i London. Til sammenlikning koster varene 30.500 kroner i Oslo.Hans-Petter Hammer, markedssjef i Visit Britain, er ikke overrasket.- London ses på som en dyr by, men det er stort sett de som bor i byen som opplever at kostnadene er høye. Prisene på merkevarer er ikke nødvendigvis høye, sier han til Forbruker.no.Og nøkkelen er konkurranse.- Hovedgrunnen er nok markedskreftene. Et større marked gir sterkere konkurranse, og dermed lavere priser. Høy omsetning gir også muligheten til å kjøpe inn store varepartier, noe som kan gjøre utsalgsprisene lavere. I tillegg er den britiske momsen kun 17,5 prosent. I og rundt London finner man også fabrikkutsalg med merkevarer til sterkt reduserte priser, sier Hammer.Se pristesten her.

Nyheter
Kultur