Pensjonsvinnerne?

Agnes Bergo i Pengedoktoren peker på vinnerne i det nye pensjonssystemet.

Personlig økonomi

Innføringen av obligatorisk tjenestepensjon (OTP) vil gi aksjefond-boom i Norge, mener eksperter Newswire har snakket med. Innføringen av obligatorisk tjenestepensjon (OTP) vil gi aksjefond-boom i Norge, mener eksperter Newswire har snakket med. - Nordmenns interesse for aksjefond øke betydelig. Folk vil få et mer fortrolig forhold til langsiktig sparing i fond, sier adm. dir. Pia Nilsson i Fondbolagens Förening i Sverige.I løpet av året får 600.000 nordmenn OTP, noe som betyr at minst to prosent av lønnen din settes i fond eller bank.- Staten har i praksis skjøvet ansvaret for pensjonene over på den enkelte, som dermed må forholde seg til langsiktig sparing på en helt annen måte enn før, sier Agnes Bergo i Pengedoktoren.- Det er svært viktig at folk tar pensjonssparing på alvor. Mye tyder nemlig på at verdien av de varslede reduksjonene i folketrygden er større enn verdien man får fra OTP. Vinnerne i det nye pensjonssystemet er de som forstår at de må ha et bevisst forhold til forvaltning av pensjonspengene, legger hun til overfor nyhetsbyrået.

Nyheter
Næringsliv