Boliger i Ålesund som går hundretusener over takst

Det mangler ikke på boliger i Ålesund som går hundretusener over takst. - Salg høyt over takst er en sterk trend, sier Notar-megler Frank Fylling til HegnarOnline. Her er flere eksempler.

Personlig økonomi

Norge går så det suser, og på Sunnmøre kjennetegnes dette først og fremst av fulle ordrebøker på verftene. Optimismen smitter over på boligmarkedet.I går omtalte vi en sjøbod utenfor Ålesund som gikk for drøyt én million over takst. Men Notar Eiendom, som foresto dette salget, kan fortelle at salg høyt over takst er en sterk trend.- Regionen opplever netto tilflytting, og på visningene ser vi for eksempel stadig flere utflyttede sunnmøringer som vil tilbake, sier megler Frank Fylling til HegnarOnline.Hett på KolvikbakkenOg nettopp dette var tilfellet da Fylling i går solgte en enebolig i With Endresens veg 11 A på Kolvikbakken ovenfor Nørvegata i Ålesund for 2,8 millioner kroner. Dette var 450.000 over takst og prisantydning.- Dette er et av de mest populære områdene i byen, og det er nokså sjelden boliger her kommer ut for salg. 15-20 viste forhåndsinteresse, vi hadde to forhåndsvisninger og 12-15 var innom på de ordinære visningene. Tre personer var med i budrunden, fortsetter Fylling.Huset fra 1910 har 128 kvadratmeter boareal, og er ifølge megleren fint oppusset.Bygård 650.000 over takst Dette er langt fra det eneste som har gått over takst i det siste. I Hessavegen 8 på Slinningen på Hessa (bildet under) solgte Fylling nylig en enebolig for 2,27 millioner kroner, som var 420.000 kroner over takst.Fyllings kollega Bjørnar Hoel har solgt en liten bygård med 4 leiligheter i Nørvegata 58 for 4,55 millioner, 650.000 kroner over prisantydning (se bildet under).I tillegg har Hoel solgt en toppleilighet med 145 kvadratmeter boareal i Nedre Strandgate 43 C for 4,7 millioner kroner (se bilde under).Det gir en pris per kvadratmeter på over 32.400 kroner, noe som iallfall er godt over snittet i Møre og Romsdal. Prisantydningen var 4,5 millioner kroner.

Nyheter
Næringseiendom