Bystyremedlem fikk støtte til stiftelse som ikke finnes

Bystyremedlem Aamir Sheikh (H) i Oslo har søkt om og fått støtte til en stiftelse som ikke finnes. Nå trekker byrådet tilbake en halv million kroner.

Personlig økonomi

Stiftelsen skal arrangere en fredskonsert få dager før valget neste år. Konserten skal avslutte en fredskonferanse der Aamir Javed Sheikh og stiftelsen Dialog for fred har invitert Bill Clinton og en rekke statsledere. Stiftelsen skal arrangere en fredskonsert få dager før valget neste år. Konserten skal avslutte en fredskonferanse der Aamir Javed Sheikh og stiftelsen Dialog for fred har invitert Bill Clinton og en rekke statsledere. Men det blir uten den bebudede kommunale støtten, varsler kulturbyråd Anette Wiig Bryn. Til NRK sier hun at det er skapt usikkerhet om arrangementet er et kulturarrangement eller et politisk arrangement.- Den andre grunnen er at vi etter nærmere undersøkelser har brakt på det rene at denne stiftelsen ikke foreløpig er registrert som en stiftelse, sier Wiig Bryn. Dermed finnes stiftelsen formelt ikke.Aamir Sheikh avviser at det er snakk om noe politisk arrangement. Han sier også at stiftelsen ikke er registrert fordi den ikke har funnet «de rette personene som kan sitte i styret», men at dette nå er på plass. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv