Bytte strømleverandør?

- Strømprisene ser ut til å bli høyere til vinteren enn det som har vært vanlig de siste årene, sier Gunn Oland.

Personlig økonomi

58.500 husholdninger og 3.700 næringskunder skiftet kraftleverandør i løpet av 3. kvartal 2006, viser en oversikt fra NVE. Dette er 7.500 husholdninger færre enn i kvartalet før, men 22.000 flere enn i samme periode i fjor.- Selv om det har regnet mye i høst, ser likevel strømprisene ut til å bli høyere til vinteren enn det som har vært vanlig de siste årene. Det er derfor fortsatt viktig å understreke at en er bevisst forbruket sitt og hva slags kraftavtale en har, sier seksjonssjef i NVE Gunn Oland ifølge en pressemelding.Antallet husholdninger som går over til spotprisavtale er fortsatt økende, selv om standard variabel ennå dominerer. Stadig færre velger fastpriskontrakt, selv etter stigende priser i en lengre periode.- De raske prisendringene mellom de ulike leverandørene, gjør kanskje at husholdningene er mer avventende. Tallene kan tyde på at forbrukerne har ventet på høstregnet og effekten av dette på prisutviklingen i kraftmarkedet, sier Oland.

Nyheter
Børs