Dømt for underslag i Strømmestiftelsen

Gjennom ti år skal regnskapsføreren i Strømmestiftelsen ha underslått i alt 140.000 kroner.

Personlig økonomi

Den 58 år gamle mannen må nå sone 45 dager i fengsel. Mannen er i Kristiansand tingrett dømt til 90 dagers fengsel, men slipper å sone halvparten av straffen. Opprinnelige ble han tiltalt for å ha underslått 158.000 kroner, men beløpet ble nedjustert for å fjerne mulig tvil, skriver Fædrelandsvennen. Den 58 år gamle mannen må nå sone 45 dager i fengsel. Mannen er i Kristiansand tingrett dømt til 90 dagers fengsel, men slipper å sone halvparten av straffen. Opprinnelige ble han tiltalt for å ha underslått 158.000 kroner, men beløpet ble nedjustert for å fjerne mulig tvil, skriver Fædrelandsvennen. Han må også betale tilbake pengene han tok fra stiftelsens kontantkasse som normalt skulle dekke utgifter til blomster, frimerker og rekvisita. Det var en kollega som avdekket forholdet og meldte fra til arbeidsgiveren.I perioden fra 1995 til 2005 forfalsket den tidligere regnskapsføreren bilag og underslo pengene. Den 58 år gamle mannen mistet jobben da forholdet ble oppdaget.Han har hele tiden nektet for å ha gjort noe straffbart og sier til avisen at han vil vurdere å anke saken. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv