Er det vits i å bytte strømleverandør?

Stadig færre skifter strømleverandør. Det er kanskje ikke så rart, når du ser hva du sparer.

Personlig økonomi

Stadig færre skifter strømleverandør. Årsaken kan være at gevinsten er for liten og bryet er for stort. Konkurransen ser ut til å være helt fraværende.I øyeblikket er det, ifølge Konkurransetilsynets oversikt, bare 400 kroner i forskjell på billigste og dyreste landsdekkende leverandør av standard variabel strøm. Dette er gjennom et helt år. Det er da lagt til grunn et helt vanlig årsforbruk på 20.000 kilowattimer. Besparelsen frister knapt noen til leverandørbytte.- Ikke myeSeksjonssjef Gunn Oland i NVE medgir at 400 kroner spart på et helt år ikke er så mye.- Men dette varierer. Tidligere har det vært større forskjeller, helt opp mot 2.000 kroner å spare på årsbasis bare ved noen tastetrykk, sier hun til NTB.Oland vil ikke uten videre gi manglende konkurranse kraftleverandørene mellom skylden for nedgangen i antall leverandørbytter. Hun mener at mange som egentlig vil over på en fastprisavtale har sett tiden an i påvente av høstregn og prisnedgang.- Det er uansett viktig for folk å følge med i markedet nå som strømprisene er så høye som de er, sier hun.For selv med den prisnedgangen høstregnet og mildværet i november har skapt, ser det ifølge Oland ut til at vinterprisene på strøm blir høyere enn vanlig.(©NTB)

Nyheter
Børs