Er dette årets julegave?

Kulturminister Trond Giske ville blitt glad om dette ble årets julegave.

Personlig økonomi

Ingenting ville glede kulturminister Trond Giske (Ap) mer enn om DAB-radio ble årets julegave. Onsdag forlenget han digital konsesjon for P4, Kanal 24 og Radio 2 Digital til 2020.DAB-nettet (digital standard for bakkesendt radio) dekker i dag 70 prosent av befolkningen, og det vil øke til 80 prosent neste år.- Hensikten med å forlenge konsesjoner er å sikre stabile rammevilkår slik at de kommersielle radiokanalene skal kunne investere i utbygging av det digitale nettet, sier kulturminister Trond Giske (Ap).Han mener beslutningen innebærer et løft for norsk radio, med gode muligheter for større mangfold og bedre kvalitet.Giske forlenger konsesjonene uten ny utlysning, og begrunner det med at det vil bli frigjort så mye frekvensressurser fram mot 2014 at det også er plass til eventuelle nye aktører.AllmennkringkasterPå et tidspunkt vil dagens analoge frekvenser, FM-nettet, bli slått av for å frigjøre digitale frekvenser. Det innebærer at alle må ha digital radio.- Det er ikke tatt noen beslutning om når dette skal skje. Lyttere og forbrukere må selv bestemme hvor raskt overgangen til digitalradio skal skje, og det avgjøres av hvor attraktivt det digitale tilbudet blir, sier Giske.Han sier at FM-nettet tidligst vil bli slått av i 2014. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv