- Hyttene som rammes om det stopper til fjells

Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret spår nedtur på fjellet, og peker på hva som vil falle først.

Personlig økonomi

Etterspørselen etter hytter er svært høy om dagen. I år ventes det en omsetning på 15-16.000 fritidseiendommer, pluss 5-6.000 eierskifter grunnet arv.- Hyttebyggingen speiler boligprisene identisk, så man kan godt si at mange investerer boligformuen i en bolig nummer to, sier adm. dir. Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til Finansavisen.Men Øye venter redusert boligprisvekst i 2007 og 2008, noe han mener kan føre til lavere uttak mot hyttemarkedet.- Men, det er viktig å nyansere her. Det er i den dyre enden, og i nybyggingsprosjekter, det evt. stopper opp på fjellet. Og for nye prosjekter midt i skiheisen som ser ut som en boligblokk i de franske alpene, er det allerede tydelige metningstendenser, fortsetter han overfor avisen.

Nyheter
Næringseiendom