Hyttetomter til 3-500.000 til salgs i fjellparadis i sør

- Nå har vi solgt halvparten av tomtene. Planen er byggestart til sommeren, sier daglig leder Gunnar Hillestad i Hillestadheia AS til HegnarOnline.

Personlig økonomi

Fylkesmann Hjalmar I. Sunde i Aust-Agder vil i morgen åpne Hillestadvegen i Tovdal i Åmli Kommune, syv mil opp fra Arendal. Fylkesmann Hjalmar I. Sunde i Aust-Agder vil i morgen åpne Hillestadvegen i Tovdal i Åmli Kommune, syv mil opp fra Arendal. Dermed går også startskuddet for utbyggingen av Hillestadheia, et hyttefelt med mulighet for bygging av ca. 400 hytter av høy standard. I 1. byggetrinn er 86 tomter lagt ut for salg. Hver av tomtene er på 1-2 mål.- Vi la tomtene i 1. byggetrinn ut på markedet 17. juni, og halvparten er nå solgt, sier daglig leder Gunnar Hillestad i Hillestadheia AS, familieselskapet som står bak prosjektet, til HegnarOnline.3-500.000 kroner for tomtTomtene koster 3-500.000 kroner, og i prisen ligger helårsvei (altså Hillestadvegen) helt frem til tomten og fremføring av strøm, vann og avløp. I tillegg får feltet et eget vannverk og renseanlegg, og det vil bli lagt til rette for skilekanlegg for barna.- Infrastrukturen er under bygging, og planen er å få på plass alle godkjenninger slik at byggingen kan starte til sommeren i 2007, fortsetter Hillestad, som ikke legger skjul på at de som har kjøpt tomter presser på for at de skal få begynne å bygge.1,5-2 millioner for hytteFamilieselskapet samarbeider med den lokale hyttebyggeren Åmli Totalbygg, der du kan få levert nøkkelferdige hytter.- Det er et tilbud som tomtekjøpere kan, men ikke må benytte seg av. Hyttene vil koste fra én million kroner og oppover, avhengig av standard. Noen vil kanskje bygge for over to millioner, men de fleste vil nok legge seg rundt 1,5 millioner kroner, fortsetter Hillestad overfor HegnarOnline, og minner om at dette er utlegg som kommer i tillegg til tomtekostnaden.- Kundegrunnlaget vårt er på Sørlands-kysten, først og fremst mellom Kristiansand og Risør. Det er noen snekkere og byggherrer som har kjøpt, men flest sluttbrukere, legger han til.Skal kjøre opp skiløyperHillestadheia ligger ca. 600 meter over havet, og både utbygger (Hillestad AS) og grunneier vil legge forholdene til rette for et rikt friluftsliv. Grunneier skal sørge for kultivering av 10-12 fiskevann.- Og selv kommer vi til å sørge for oppkjøring av skiløyper, en ca. 20 kilometer. Prepareringsmaskinen står klar, sier Hillestad.Hillestad AS, som har investert 11 millioner (inklusive moms) i veien, vil også sørge for vedlikehold og brøyting av denne (mot en avgift, red. anm).Veien er for øvrig 5,5 kilometer lang og stiger 400 høydemeter opp til endepunktet i Hillestadheia.Men hvordan er så økonomien i prosjektet?- Vi har budsjettert med investeringer på i alt 28 millioner kroner, og har hittil solgt tomter for 17 millioner, så det ser bra ut. Vi er iallfall ajour med banken, avslutter Hillestad overfor HegnarOnline.Megler for prosjektet er for øvrig ABCenter Risør.

Nyheter
Næringseiendom