- Meningsløs verditakst

- Hvorfor skal takstmann ta 4.000 kroner for å spørre megler om verdien på boligen? spør Roy Malmo Nilsen.

Personlig økonomi

Daglig leder Roy Malmo Nilsen i Anticimex Forsikring svinger i dag pisken over verdi- og lånetaksten. Daglig leder Roy Malmo Nilsen i Anticimex Forsikring svinger i dag pisken over verdi- og lånetaksten. - Når en vanlig 3-romsleilighet i Oslo stort sett går 400.000 kroner over takst, sier det seg selv at verdi- og lånetakst er helt unyttig, sier han til dn.no.- Hvorfor skal takstmann ta seg 3-4.000 kroner i honorar for å spørre megleren om verdien på boligen? spør Nilsen videre.Anticimex driver med salg av boligskifteforsikring og utarbeider tilstandsrapporter.- Takstbegrepet bør bort fordi forbruker oppfatter at dokumentet sier noe om boligens tilstand, noe taksten slett ikke gjør, fortsetter Nilsen overfor nettavisen.Adm. dir Arne Støbakk i Norges Takseringsforbund vil ifølge dn.no ikke fjerne verdi- og lånetaksten, men ha den sentralt i en obligatorisk boligsalgsrapport.

Nyheter
Næringseiendom