Regnet hjelper bare litt på strømprisene

Regnet på Østlandet har i alle fall en god ting med seg: Det fører til billigere strøm - tror vi.

Personlig økonomi

Et stykke på vei er dette riktig, men bare et stykke. Det vesentlige av strømmen her i landet produseres utenfor Østlandet, og der regner det ikke så mye. Et stykke på vei er dette riktig, men bare et stykke. Det vesentlige av strømmen her i landet produseres utenfor Østlandet, og der regner det ikke så mye. Når en slår sammen vannkraftpotensialet i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Vestfold blir det «bare» 11.500 GWh. Det er langt under halvparten av hva et fylke som Sogn og Fjordane produserer alene. Og der har det ikke regnet fullt så mye i det siste.- Men det hjelper, det hjelper, sier senioringeniør Per Tore Jensen Lund i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.Han viser til den siste vannmagasinstatistikken, der område 1 var det eneste som økte fyllingsgraden. Område 1 innbefatter Østlandet, men også deler av Rogaland og hele Sørlandet. Fylkene med størst vannkraftpotensial i Norge er Hordaland (29.246 GWh), Sogn og Fjordane (27.461 GWh) og Nordland (26.889 GWh). Regnet i Oslo går stort sett til spille. Der er potensialet bare 22 GWh. (©NTB)

Nyheter
Børs