Sjøbod i Ålesund solgt for drøyt én million kroner over takst!

- Visningen var helt Texas. Over 100 møtte opp. Vi hadde tre bud før visning. På budrunden sto folk og skrev budskjemaer opp etter veggene, sier megler hos Notar Eiendom i Ålesund Frank Fylling til HegnarOnline.

Personlig økonomi

At eiendommer selges for millionbeløp over takst er ikke så uvanlig i sentrale strøk. Men at det skjer på Sunnmøre er mer en sjeldenhet.- Visningen var helt Texas. Over 100 møtte opp. Vi hadde inne tre bud før visning, og under visningen sto folk og skrev budskjemaer opp langs veggene, sier megler i Notar Eiendom Ålesund Frank Fylling til HegnarOnline.Forrige uke la han et kaihus med garasje og brygge ut for salg på Blindheimsneset utenfor Ålesund, ca. fire minutters kjøring fra handelssenteret Moa.Takst 650.000, solgt for 1,7 millionerTaksten var satt til 650.000 kroner, men allerede før visning var det budt 900.000.- I løpet av kvelden hadde vi åtte budgivere inne, og totalt deltok ni i budrunden. Dagen etter var eiendommen solgt for 1,7 millioner kroner, fortsetter Fylling.Taksten hadde selgeren hentet inn før Notar kom inn i bildet. At den avviker så sterkt fra endelig salgssum kan forklares med at det er få lignende eiendommer i området. Sunnmøringens betalingsvilje lot seg vanskelig taksere.- På befaringen sa jeg at den kanskje var verdt opp mot én million kroner. I tillegg hentet vi inn en tilstandsrapport på eiendommen, sier Notar-megleren.Nesten ett mål tomtKaihuset, som er i dårlig forfatning, er omgitt av nesten ett mål tomt og har 25 meter strandlinje. Eiendommen er regulert som naust/rorbu.- Her er det helt klart beliggenheten man setter pris på. I tillegg fokuserte kjøperne på det langsiktige potensialet, sier Fylling til HegnarOnline.Vedkommende som fikk tilslaget på eiendommen, skal ifølge megleren bruke den selv. Det er for eksempel ikke snakk om utleie av båtplasser, som er mangelvare i kommunen.Ellers er det å opplyse at veien ned til naustet ikke er den beste. Med 40-50 biler utenfor ble det veldig trangt om plassen.- Jeg fikk faktisk henvendelser på at jeg burde ha ordnet med parkeringsvakt på visningen, fortsetter Fylling.Bygge bolig?Han utelukker ikke at det i fremtiden kan bli mulig å bygge bolig på tomten.- Jeg vet at det har vært søkt om å få bygge bolig her én gang tidligere, men da ble søknaden avslått. Hvis eiendommen er i et fra før uberørt område, er myndighetene strenge med tanke på å bygge i strandsonen. Men her står det en bolig bare noen få meter unna, fortsetter Notar-megleren.Men hvor mye vil det koste å få eiendommen tilbake til dagens standard?- Hvis naustet skulle ha blitt gjort om til bolig, hadde vi snakket millionbeløp. Men når det skal brukes som lager, som i dette tilfellet, snakker vi om 1-200.000 kroner, avslutter Fylling overfor HegnarOnline.

Nyheter
Næringseiendom